backlink nedir? önemi nelerdir? backlink ne için gereklidir?

merhaba arkadaşlar, son zamanlarda seo olayı bir hayli kendini aştı. heryerde artık bu seo olayını duymaya başladım. aradım taradım nereye baksam hep aynı döküman var. seo denince akla gelen ilk şey backlinkmiş. backlink olmazsa seo diye birşey yokmuş. bende backlinki araştırdım ve edindiğim bilgilerle size backlink hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

internet üzerinde websitenizin başkaları tarafından önerilmesine backlink denir. türkçeye çevirmek gerekirse buna geri bağlantıda diyebiliriz. backlink diğer sitelerin sitenize veya içeriklerinize verilen bağlantılardır. backlink eğer kaliteliyse bu sizin sitenizin arama motorlarındaki (google,bing,yahoo,ask,altavista) gibi arama motorlarının gözündeki değerinizi artırır.

iyi ve özgün bir içerik sunuyorsanız, mutlaka bloglarda veya ilgili diğer sitelerde içeriğinize bağlantı alabilirsiniz. ama unutmayın iyi ve özgün içerik olması gerekiyor. aldığınız bağlantı sayısı arama motorları için öneminizi arttıracaktır. çeşitli sitelerle anlaşarak bağlantı değişimi yapılabilmektedir. ancak bu durum zor ve çok zahmetli bir iştir. ayrıca karşılıksız backlinkten daha önemsiz bir olay oluyor. çünkü arama motorları karşılıklı değilde çapraz link değişimi dediğimiz yani a sitesi b sitesine link veriyorsa b sitesi a sitesine değilde c sitesine link verirse yararı daha büyük oluyor.

karşılıklı link değişimi yapmak için karşı sitelerle yazışma yapmanız gerekir, eğer yanıt alırsanız, kabul eden sitelerin adresi bir an önce sitenize ekleyin ve eklediğiniz sitenin webmasterına adresi eklediğinizi detaylı bir şekilde iletin. bu değişime devam etmek için değişim yaptığınız siteleri rutin olarak kontrol etmeniz gerekiyor. genelde çoğu webmaster sözünü tutar, ama yinede arada aksamalar olabilir. tek taraflı bağlantı değişimi en iyi sonucu verecektir. alması ise genelde çok zordur. ayrıca her siteden backlink almanız gerekmiyor, hatta bunlar çoğu zaman google tarafından kalitesiz sitelerden alınırsa backlink bile sayılmaz. mutlaka pagerank değeri yüksek olan sitelerden backlink sağlamaya çalışmalısınız.

tek taraflı bağlantı almanın en kolay yolu sitenizi dizinlere kaydettirmektir. piyasada pek çok ücretsiz ve kaliteli dizin hizmeti bulunuyor. kayıt olabileceğiniz kadar dizine kayıt olun, sonuç buna değecektir. ayrıca paralı dizin hizmetleri de bulunmaktadır. bütçeniz elverdiğince bütün dizinlere sitenizle ilgili kategorilerde görünmeye çalışın.

eğer makale yazma gibi bir yeteneğiniz varsa, makalenizi izinli olarak kendi sitelerinde yayınlamak isteyen kişiler de olacaktır. bu sayede makalenizin altına sitenize yönlendiren bir bağlantı ekleyebilirler. ancak bu durumda çift içerikten dolayı arama motorları sitenizi banlayabilir. bu durumda makaleleri öncelikle kendi sitenizde yayınlamanız ve indexlenmesini beklemeniz önemlidir.

backlinki destekleyen en önemli unsurlardan biride sitenizde rss desteğinin sunulmasıdır. rss basitçe, sitenize bir kez gelen kişinin, sitenize yeni bir içerik eklediğinden haberdar olabilmesi için kullanılan bir yöntemdir. web tabanlı veya masaüstü rss okuyucu yazılımlar kullanarak yapılır. bu sayede rss okuyucuya dahil edilen bir siteyi herhangi bir içerik eklendiğinde anında haberdar olunabilmektedir. rss desteği sunarak bu sayede doğal bir backlink desteğide sağlayabilirsiniz.

ücretli link paketleri: web siteniz için ücretini ödeyerek hazır karşı link paketleri de satın alabilirsiniz. bu tür paketler site adresinizin  ve anahtar kelimelerinizin backlink olarak trafiği ve kalitesi iyi olan sitelerle garantili olarak yayınlanmasını sağlar. aslında backlink paketi satan firmalar kendilerine ait yüksek trafikli olan sitelerde sizin adresinizi yayınlar, bunun reklamdan farkı direkt olarak bir banner veya ticari mesaj içermesidir.

örneğin: www.sinemafragmanlari.com bu amaçla çalışan backlink ve trafik sitelerinden birisidir. belirli bir konuya odaklanmış video içeriği sunarak, ziyaretçisinin uzun süre sitede zaman geçirmesini sağlıyor. burada da diğer sitelere backlink verebilme avantajını kullanabiliyor.

Yorumlar

Backlink dedi ki…
Baclink alırken çok siteden değil az ama PR ı yüksek ve sizinle aynı konuya sahip sitelerden link almak önemli.

Bu blogdaki popüler yayınlar

babasının dursun'a mektubu karadeniz şivesiyle

valerie cox "kurabiye hırsızı"

twiends nedir? nasıl kullanılır? resimli anlatım