photoshop ile pürüssüz cilt yapımı

merhaba arkadaşlar, bu yazımızda photoshop ile ipeksi ve pürüssüz bir cilt nasıl yapılır bunu anlatacağız. photoshop, ilk çıktığı zamanlarda tarayıcı yoluyla resimlerin düzenlenmesini sağlamak amacıyla yapılmış bir programdı. zaten bunu isminden de anlayabiliyoruz. işte bu şahane program sayesinde resimlerimiz üzerinde gıcık olduğumuz, tiksindiğimiz o sivilceler, yaralar veya diğer kalıcı izler insanı rahatsız eder. buna çözüm olarak işte photoshop yardımımıza koşuyor.
                                                      -resmimizin ilk hali-
                                                      -resmimizin son hali-
photoshopta resmimizi açtıktan sonra bu katmanımızı bir kez çoğaltıyoruz. isterseniz bu katmana sağ tıklayıp 'duplicate layer' yolunu izleyebilirsiniz veya bu katmanımızı layer paletinin en altında bulunan new layer butonunun üzerine sürükleyerek yapabilirsiniz. tüm çalışmamızı bu katman üzerinde gerçekleştireceğiz.

bölüm 1
bu yeni katmanımızı blend modunu vivid light olarak ayarlıyoruz.
bölüm 2
şimdi resmimize invert uygulayacağız. bunun için image > adjustments > invert yolunu izleyebilirsiniz. uygulamayı yaptığımızda resmimiz aşağıdaki gibi olacaktır.
                                             -invert uyguladığımız resim-
bölüm 3
bu bölümde aynı katmanımıza gaussian blur uyguluyoruz bunun için şu yolu izleyebilirsiniz. filter > blur > gaussian blur.
                                             -gaussian blur uyguladığımız hali-
bunu uygularken de oranımız resmin ana hatlarının belirginleşmeye başladığı orandır.

bölüm 4
şimdi resmimizi biraz yumuşatalım. bunun için izlemeniz gereken yol filter > other > high pass yolunu izleyelim. burada oranımızı cildin görünümüne göre ayarlayabilirsiniz. çene, kaş ve gözlerin hayalet gibi görünmesine aldırmayın ve cildin yeterince pürüssüz olduğunu belirlediğiniz yerde bırakın.
                                             -high pass uyguladığımız resim-
bölüm 5
şimdi sıra mask uygulamasına geldi. layer paletin altında bulacağınız add layer mask butonuna tıklıyoruz.
                                                        -add layer mask-
bölüm 6
klavyemizdeki d ve x tuşlarıyla siyah rengimizi seçiyoruz ve araçlar paletinden paint bucket toolu seçerek katmanımızı siyahla dolduruyoruz. sanki resmimiz ilk haline döndü diye paniklemeyin her hangi birşeye döndüğü yok.

son olarak  da yumuşak bir fırça seçiyoruz d'yi tuşlayarak seçtiğimiz beyaz renkle cildin ipeksi görünmesini istediğimiz yerleri boyuyoruz. yani boyama yaparken beyaz bir renk göremeyeceksiniz. ama değişim gözle görülür olarak ve gerekli yerlerde muhteşem bile olabilir.
                                                -resmimizin son durumu-

evet arkadaşlar göründüğü gibi ilk resim ile son resim arasında dağlar kadar fark var. bu kadar çirkin bir yüzü bu kadar güzel bir hale getirebiliyorsunuz. photoshop devrim niteliğinde bir program.
photoshop'un deneme sürümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

mehmet dedi ki…
başarılı bir anlatım olmuş. cilt deformasyonuyla ilgili bir anlatım da eklerseniz sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

babasının dursun'a mektubu karadeniz şivesiyle

valerie cox "kurabiye hırsızı"

twiends nedir? nasıl kullanılır? resimli anlatım