internette dolaşan geyikler

"amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. burası da hindistan olsun" diyen mizah dehası bu ülkeye topraklarında doğup büyüdü. onun gibi pek çok defa var bu ülkede. onun gibi inanılmaz espiriler yapan yüzlercesi var. güzel ülkemizde mizah ve mizahçı bitmez tükenmez derya. çünkü şeytani zekası olan, hazırcevap, espri gücü çok fazla olan bir milletiz.

hadi biz yazarak-çizerek hayatını kazananları yani profesyonel olanları tanıyoruz. mizah dergilerinde, tv-radyo ve yazılı basın reklamlarında şeytani zekalarından çıkanları görüyoruz. hepsini çok da takdir edip seviyouz. hele üniversite gençliği, mizahçıları pop yıldızlarından daha çok seviyor.

isimsiz kahramanlara ne diyeceğiz? hani o "temel bir gün" diye başlayan fıkraları, espirileri yapanlar. örneğin bir fenerbahçe-galatasaray maçı oluyor. iki saat sonra binlerce espri internette dolaşmaya başlıyor. haliyle yüz binlerin diline düşüyor. her köyde, kasabada mizaha yakın, nüktedan denilen böyle birisi mutlaka vardır. son yıllarda internet sayesinde onlarla her şeyi paylşamaya başladık.

dün akşam yahoo groups'taki internet geyiklerini okudum. bir an tüm dertlerimi unutup dakikalarca güldüm. sizinle paylaşmak istiyorum. şayet sizi de güldürürsem ne mutlu bana. bunları yazan gizli kahramanları alkışlamayı unutmadan. şunlara bakın, gülmeyecek insan olabilir mi?

"sevgili rtük. 10 dakikalık reklam arasına alışmış bir milletiz. ara, 4 dakikaya inince bir panik olduk. tuvalete koşarken düşenlerimiz var. eski düzeni istiyoruz."

"esmer bayanlara sesleniyorum, saçınızı sarıya boyattığınızda marilyn monroe'ya değil trabzonsporlu ibrahim yattara'ya benziyorsunuz."

"bayanlarda kalın kaş modasını çıkartanın allah cezasını versin. hepsi 'kâhtalı mıçı' gibi oldu."

"makyaj, kadınların karıncalı olan görüntülerini, full hd yapma sanatıdır."

"en zor meslek bankacılık değil mi? gün boyu milyarları say dur, akşam olunca bim'den ucuz yoğurt alıp evine git."

"araştırmaya göre türk kadının vücudu, 'üstü dar-altı geniş yani armut' şeklindeymiş. sevgiliniz bu yüzden ayı gibi herif."

"aref: acun bey 1 ile 3 arasında bir satı tut ama 1 ve 3 olmasın. 
acun: evet tuttum. 
aref: 2  mi? 
acun: yok artık!"

"tabuları yıkıyoruz beyler, simit sarayı'na martı fırlatıyoruz artık."

"bir kadın ağlıyorsa yanına yaklaş. saçlarını okşa, gözlerine bak ve de ki: mango'da indirim varmışşşş."

"elinde blackberry.. sırtında burberry.. ayağında fred perry.. gelberry yar gelberry..."

"şu anda flash tv'de dünyanın gündemine oturan libya konuşuluyor. şaka lan şaka.. yine halay çekiyorlar."

"bir araba görürsün arabayı hayal edersin. para biriktirirsin. ama sonra ötv'yi ev benzini hesaplamayı unutursun. para yetmez, havanı alırsın hevesin kaçar..."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

babasının dursun'a mektubu karadeniz şivesiyle

valerie cox "kurabiye hırsızı"

twiends nedir? nasıl kullanılır? resimli anlatım