wordpress için 10 temel eklenti ve kurulumları

merhaba arkadaşlar, bu yazımızda wordpress kullanıcıları için yararlı olabilecek eklentilere değineceğiz. şimdi sırasıyla bu eklentilere değinelim;


1. all in one seo pack




wordpress kullanıcılarının olmazsa olmaz eklentilerinden biridir all in one seo, çünkü sitenizin hedef kelimelerini, başlıklarını, 404 sayfası dahil tüm her şeyi bu eklenti ile halledebiliyoruz.


kurulum için şu adresi kontrol edebilirsiniz.



2. contact form (iletişim formu)




bu eklentimiz ise bir iletişim formu. sitenizde bir iletişim formu olmasını istiyorsanız tam size göre bir eklenti


kurulum için link vermiyorum çünkü kurmak için bir uğraşı yok eklentiyi sitemize atıp aktif ettikten sonra ayarlarına girdiğinizde size bir kod verecek [contact form"iletisim formu" ] gibi bu kodu hangi sayfaya yerleştirmek istiyorsanız oraya yapıştırmanız yetecektir.


3. tinymce advanced




wordpress metin editörünü beğenmiyorsanız, daha da geliştirmek istiyorsanız bu eklenti tam size göre. normalden çok daha fazla özelliğe sahip olan bu eklenti ile sınırları zorlayabilirsiniz.


kurulum için bir şey gerekli olduğunu düşünmüyorum :)


4. simplepress




simplepress, wordpress sisteminize forum yönetimi eklemek isteyenler için wordpress için yapılmış en ideal forum sistemidir.


kurulum için şu adresi kontrol edebilirsiniz.


5. wp-dbmanager




database yedeğinizi sistem otamatik olarak yapsın ve bana e-posta ile göndersin diyorsanız bu eklenti sizin işinizi hayli görecektir. wp-dbmanager, sizin ayarladığınız zamanda sitenizin yedeğini alır, dilerseniz size posta yoluyla da aldığı yedeği yollar.


kurulum gerektirmez.


6. sexybookmarks




bu ekletimiz, sitenizdeki yazılarınızı sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmak için kolaylık tanıyan bir eklentimiz.


kurulum için şu adresi kontrol edebilirsiniz.


7. proplayer




proplayer, hiç şüphesiz benim de kullandığım enfes bir eklenti diyebilirim. eğer bir video siteniz varsa bu eklenti tam size göre. eklenti de video içerisine reklam da koyabiliyorsunuz.


kurulum için şu adresi kontrol edebilirsiniz.


8. wp-favicon




favicon, sitenizin adres çubuğundaki resmidir. sitenizin tasarımını destekler nitelikte bir resim koyduğunuzda daha göz alıcı bir tasarım ortaya çıkabilir.


kurulum gerektirmez.


9. wp-polls




wp-polls, sitenizde anket oluşturmak için kullanabileceğiniz bir eklentidir. başka bir alternatifi yoktur. ama anketler arasında en iyi anket sistemi diyebiliriz.


kurulum gerektirmez.


10. cubepoints




cubepoints, bir puan sistemidir. sitenize üye olan kullanıcıların sitenize yaptığı katkılar sonucunda (yorum, yazı ekleme vs.) aldığı puan sistemidir. isterseniz sitenizdeki üyeler arasında yarışma düzenleyip en çok puana hediye ödül vs. verebilirsiniz. bu size kalmış birşey. fakat bir çok kullanıcı tarafından sevilen bir sistemdir.


kurulum gerektirmez.

Yorumlar

kaan dedi ki…
ya çok sağolunda bu proplayeri ben sitemde kullanamadım yardım edermisnz
stillborn dedi ki…
zaten kurulum için gerekli adresi konu içerisinde vermiştik. buradan bakabilirsiniz
http://url.ac/tvx

Bu blogdaki popüler yayınlar

babasının dursun'a mektubu karadeniz şivesiyle

valerie cox "kurabiye hırsızı"

twiends nedir? nasıl kullanılır? resimli anlatım