feedburner kayıt olma ve sonrası

merhaba arkadaşlar, bu yazımızda feedburner, adından da anlaşılacağı gibi rss okuyucu hakkında bilgi sahibi olacaksınız. belki bir çoğunuz ne olduğunu biliyor fakat bilmeyenler için yinede yazalım dedik. bu yazımızda da feedburner'a kayıt olmayı resimli olarak anlatmayı amaçladık. şimdi sırasıyla inceleyelim;
feedburner'dan yararlanmak için öncelikle bir google hesabınız olmalı, bunun içinde şu adresi takip ederek bir google mail yani gmail hesabı alabilirsiniz.


hesabınızı aldıktan sonra işlemlere başlayabiliriz.


1. öncelikle buraya girip sağ bölümden az önce almış olduğunuz gmail hesabınız ile giriş yapıyorsunuz.



2. giriş yaptıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir sayfa karşınıza çıkacak.




buraya site adresimizi yazıyoruz. next (ilerle)' ye tıklayıp devam ediyoruz.


3. karşınıza aşağıdaki resimdeki gibi yer çıkarsa herhangi birini seçip yine ileri yani nexte tıklayıp devam edebilirsiniz.




4. aşağıdaki resimde görmüş olduğunuz gibi feedburner sitenizi tanıdı ve otomatik olarak site başlığınızı aldı ve feed.feedburner.com/siteismi şeklinde kendisi verdi burada alttaki resimde gördüğünüz gibi alt bölümü kendinize göre düzenleyebilirsiniz. düzenledikten sonra next yapabilirsiniz.




5. ve kurulumdaki son aşamaya ulaşıyoruz. aşağıdaki resimdeki gibi bir sayfa çıkarsa kurulum işlemi tamamlanmış demektir.




işlem tamamlandı peki şimdi ne olacak?


şimdi arkadaşlar, aşağıdaki gibi bir sayfaya yönlendirecek site sizi




buraya geldik peki burada ne yapacağız? cevap basit buradan kodlarımızı alıp sitemize yerleştireceğiz. 


kodları almak için açılan sayfadan sol menüden email subscriptions yazan bölüme tıklayıp offer feed  updates via email yazısına tıklıyoruz. açılan sayfada active butonu olacak buna tıklayıp feedburneri aktif hale getiriyoruz. buradan hangi kod sistemini kullanmak istiyorsanız onu alıyorsunuz.


alttaki resimde gördüğünüz üzere kodlarımız bu şekildedir.




bu kodları kopyalayıp sitemizde uygun bölüme yerleştiriyoruz. ve aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi bir kutu sitenizde beliriyor.




fakat ben bu şekilde bir şey istemiyorum, ufak küçük yani aşağıdaki resimde gördüğünüz üzere bir şey istiyorum diyorsanız 



hemen feedburner sayfamızda az önce email subscriptions bölümüne değilde sol menüden feed count bölümüne girip buradan kendinize göre resim paletinden kendi zevkinize veya siteniz için uygun şekilde bir renk seçip kodu alıp sitenize yerleştirebilirsiniz.


feedburner kayıt olurken alınan hatalar


benimde başıma gelen bir hatadan size bahsetmek istiyorum. 


The URL does not appear to reference a valid XML file. We encountered the following problem: Error on line 61: The markup in the document following the root element must be well-formed.


böyle bir hata alıyorsanız. veya


The URL does not appear to reference a valid XML file. We encountered the following problem: Error on line 2: Element type "html" must be followed by either attribute specifications, ">" or "/>".


bu tarz bir hata alıyorsanız kayıt olurken www.siteismi.com şeklinde değilde sitenizin rss'si varsa örneğin; www.siteismi.com/rss/ şeklinde kayıt olmaya çalışırsanız bu sefer olacaktır.


bu sistem blogspot kullanıcıları için de geçerlidir. eğer blogger kullanıyorsanız feedburner a kayıt olurken siteismi.blogspot.com şeklinde değilde siteismi.blogspot.com/feeds/posts/default şeklinde kayıt olmanız gerekmektedir.

Yorumlar

yamyam dedi ki…
anlatım güzel olmuş teşekkürler ben bu hatayı alıyorum dediklerinizi yaptım fakat yine hata veriyor.

the url does not appear to reference a valid xml file. we encountered the following problem: error on line 61: the markup in the document following the root element must be well-formed.

Bu blogdaki popüler yayınlar

babasının dursun'a mektubu karadeniz şivesiyle

valerie cox "kurabiye hırsızı"

twiends nedir? nasıl kullanılır? resimli anlatım