en çok kullanılan 5 wordpress eklentisi

wordpress herkesin bildiği oldukça kaliteli ve mükemmel bir blog sistemi. fakat bunu daha da mükemmelleştirmek sizin elinizde gelin wordpress'inizi mükelleştirebileceğiniz 5 eklentiyi birlikte inceleyelim:


1. akismet



kullandığınız blog bir süre sonra spam mesajlar gelmeye başlayacaktır. bu spam mesajlar ilk olarak size önemsiz gelir ve tek tek silersiniz. fakat bir süre sonra spam mesajlar artacak, sizin de canınız sıkılmaya başlayacaktır. eğer wordpressinize akismet eklentisini kurarsanız böyle bir derdiniz böyle bir tasanız kalmayacaktır o sizin yerinize tüm spam mesajları tespit edip silecektir.



2. all in one seo pack



all in one seo pack sizin bloğunuzun seo yardımcısıdır. seo sayesinde bloğunuz arama motorlarında üstlerde çıkar ve sitenizin kodları düzenmiş olur. seo ayarlarını kendinizin yapması uzun zamanınızı alır fakat eklentiyi bloğunuza kurup etkinleştirmeniz seo ayarlarını tek dokunuşla tamamlamanız demektir.


3. google xml sitemaps generator





sitemap arama motorlarının sitenizi indexlemesi için onlara gönderdiğiniz link topluluğudur. başka sitelerden oluşturduğunuz sitemaplar sitenizdeki linkleri tam olarak alamaz. fakat xml sitemap sayesinde sitenizdeki linkleri tam olarak kaydedebilirsiniz. üstelik sitemapınızı arama motorlarına (google, bing, ask gibi) otomatik olarak gönderir ve sitenizin kolay bir şekilde indexlenmesini sağlar.


4. wp super cache





"cache" çok takip edeni olan ve trafikleri çok olan blogların en büyük sorunlarından biridir. wp super cache sayesinde statik bir önbelleklemeyle daha az trafik kullanır ve bu sorundan kurtulursunuz.


5. wp-pagenavi





wp-pagenavi wordpressin vazgeçilmez sayfalama eklentisidir. "önceki" ve "sonraki" butonları dışında sayfalama özelliği de bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

babasının dursun'a mektubu karadeniz şivesiyle

valerie cox "kurabiye hırsızı"

twiends nedir? nasıl kullanılır? resimli anlatım