web tasarımcıları için faydalı olacak araçlar

web tasarımcıların gözdesi olan, photoshop, dreamweaver bildiğiniz üzere kullanıcıların gözde programlarıdır.
fakat sadece bunların yetmediği durumlarda bunların dışında kullanabileceğimiz alternatiflerde mevcut. şimdi bu konuya değineceğiz.


1. flowplayer




flowplayer ile sitenizdeki videoları (flv, mp4, h.264, mp3, png, jpeg) gibi formatları oynatabileceğiniz flash video oynatıcısıdır. video içerisinde reklam ekleme, tam ekran izleyebilme özellikleri mevcuttur. ücretsiz sürümünde tam ekran modunu kullanabilmeniz haricinde sağ alt köşede flowplayer logosunu görebilirsiniz. flowplayer gpl lisansına sahiptir.



2. fancybox




fancybox, resimlerinizi görüntüleye bileceğiniz gelişmiş bir araçtır. websitenizde ki resimleri tooltip şeklinde büyük veya orjinal halinde görüntüleyebileceğiniz bir yapıya sahiptir. swf, iframe gibi desteği bulunan bu uygulama kolayca kullanılabilir ve sisteme entegre edilebilir.


3. firebug lite




web sitenize yerleştireceğiniz bu mükemmel uygulama ile web sitenizdeki hataları ayıklayıp düzenleyebileceksiniz. tüm browser'lar ile uyumlu olan firebug lite ile css, html, javascript kodlarını tamamen düzenleme imkanına sahip olabileceksiniz. ayrıca google chrome'nin firebug lite eklentisi ile de google chrome ile rahatça kullanma imkanına sahipsiniz.


4. ultimate ie 6 cheatsheet




web tasarımcılar, hatta internet explorer 6' nın geliştiricileri yani microsoft bile bu yazılımı geliştirmeyi bıraksa bile dünyada internet explorer 6' yı kullanan bir çok kişi mevcut. bu yüzden web sitemizi ayarlarken ie 6 uyumunu sağlamanız hem sizin hemde kullanıcılarınızın yararına olacaktır. bu kaynakta da ie 6 ile nasıl uyum sağlayabilirsiniz bunun hakkında makale bulacaksınız.


5. zed coding




html, css, javascript kodlarınızı yazarken kullandığınız büyüktür, küçüktür, tırnak işareti vb. (<, >, ") gibi ufak tefek zaman alıcı işlemlerden sizi kurtarmak için yazılmış bir araçtır. ayrıca bu aracın notepad++ gibi uygulamalar için de eklentisi mevcuttur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

babasının dursun'a mektubu karadeniz şivesiyle

valerie cox "kurabiye hırsızı"

twiends nedir? nasıl kullanılır? resimli anlatım