mahkeme kararı ile engellenen sitelere girme özgürlüğü

her geçen gün sitelere giriş engellenmektedir bu artık türkiye' de kaçınılmaz bir gerçek haline geldi. eğer bir websiteniz varsa biraz illegal içeriğiniz varsa her an kapatılma ihtimaliniz vardır. 


tabi ki hal bu olunca bu tip engellemeleri aşmak için yollar da aranmaya başlanmıştır. bu araştırma sonuçlarında 
karşımıza dns değiştirme, proxy kullanma, vs. vs. gibi yöntemler geliyor. bu konumuzda da bu araçlarımıza değineceğiz.


1. vtunnel





vtunnel'i bir çoğunuzun bildiği bir site olduğunu biliyorum fakat bilmeyenler için tekrar olarak bir hatırlatma yapalım dedik. siteye girdiğinizde karşınıza bir url kutusu gelicek bu kutuya engellenen web adresini yazarak begin browsing yazısına tıklayıp girebilirsiniz.



2. ktunnel




ktunnel de vtunnel tarzında bir proxy sitesidir. kullanım tarzı yine aynıdır.


3. proksi




proksi, yazılışından da anlaşılacağı üzere türkçe destek veren bir sitedir. bu sitede diğer siteler gibi görev yapmaktadır.


bu siteler web üzerinden işlem yapan siteler şimdi ise dns ve program olarak kullanabileceğiniz bir kaç yöntemden bahsedeceğiz.


1. navige.com


bu sistem bir nevi dns değiştirmeye benziyor fakat ağ bağlantılarından değilde internet explorer, chrome veya firefox kullanıyor iseniz bu browserların ayarlarından halledebileceksiniz. 


öncelikle internet explorer 8 kullanan arkadaşlar için;
internet explorer'i açın > araçlara girin > internet seçeneklerine tıklayın > üst bölümden bağlantıları tıklayın > açılan yerden en altta yerel ağ ayarlarına tıklayın > açılan yerden otomatik yapılandırma komut dosyası kullan bölümündeki kutuyu işaretleyip açılan yere go.navige.com yazıp kapatın. 


google chrome kullanan arkadaşlar için; google chrome internet explorer ile bir çalıştığı için internet explorer'a yaptığınız değişiklikler google chrome içinde geçerli olacaktır.


2. opendns




opendns, dns değiştirme yöntemidir. bu yöntemde ağ bağlantılarını kullanacağız.


öncelikle denetim masası > ağ bağlantıları > yerel ağ bağlantısına sağ tıklayıp özelliklerine girin > açılan yerden orta bölümden internet iletişim kuralları (TCP/IP) yazana çift tıklayın > açılan yerde alt bölümdeki "aşağıdaki dns sunucu adreslerini kullan" kutusunu işaretleyin ve açılan iki bölüme de altta verdiğim ip leri yazın.


208.67.222.222 ve 208.67.220.220 yazıp kaydedin.


3. ultrasurf




ultrasurf, şu adresten indirebilirsiniz. programı indirdikten sonra çalıştırın ve gezintiye başlayın bu kadar basit.


evet arkadaşlar bir yazının daha sonuna geldik umarım faydalı bir konu olmuştur. bilenler kadar bilmeyenler olduğu için bu konuyu tekrardan hazırlama gereksinimi duyduk herkese kolay gelsin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

babasının dursun'a mektubu karadeniz şivesiyle

valerie cox "kurabiye hırsızı"

twiends nedir? nasıl kullanılır? resimli anlatım